La ciència en temps de Facebook

El Facebook. El FB és la plaça del poble, el bar de la cantonada, la perruqueria, les cadires fora al carrer les nits d’estiu. El FB existeix des del principi dels temps!

Sí, d’acord puc renunciar al FB per dedicar-me a tasques “més profundes” com llegir poesia però és que al FB hi trobo notícies de ciència, fotos del National Geographic, els grups de flora i fauna del Pirineu i també d’oceanografia, la ciència del The New York Times, els de la Big Bang Theory, la Slow Science i un munt de coses més! I tot en una sola llista d’interessos i gairebé amb un sol clic.

10935919_10204840049593492_1705350261_o

Dibuix de’n R. Rybakiewicz, http://www.romanart.es/

Ara, el meu problema és triar entre tanta oferta i llegir amb un ordre i de manera sistemàtica. En una estona puc llegir com l’any 2014 ha estat el més càlid des de que tenim registres instrumentals, sobre l’excés de pessimisme en els informes científics de la salut dels oceans, com els fangs de depuradora podrien contenir or perdut, i que finalment troben la sonda Beagle a Mart. De pas també trobo un article sobre les distribucions de gènere en les disciplines acadèmiques, i un vídeo xulísim sobre matemàtiques, van Gogh i turbulència, que per cert, aquest 2015 es fa memoria dels 150 anys que el boig de pel roig se’n va anar. I per acabar, m’entretinc amb fotos de Nova Zelanda i d’altres destinacions molt interessants. D’acoooooord aquests dos últims enllaços no són de ciència, són per procrastinar. És de les altres coses que es fa al FB, però si s’ha de fer, que sigui amb estil, eh!

Si ja ho sé, amb els nostres clics, el FB s’ha convertit en un centre important de dades personals. Un estudi, molt discutit, diu que el FB ens coneix més que la nostra parella o els nostres amics. Amb el nostre comportament en línia, estem força més exposats del que pensem o del que ens trobaríem còmodes. Reconec que he pensat de donar-me de baixa del FB més d’una vegada, però segueixo mirant els missatges al mur. Deu ser que d’aquí que em surten idees desendreçades, i sabeu? estic segura que en Darwin estaria encantat amb una llista d’interessos de ciència al FB!


2 comments


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s