L’oceanografia és bella

La visualització de dades juga un paper important en el procés científic. Ens ajuda a entendre processos que poden arribar a ser molt complexos.

He trobat un vídeo on es mostren els corrents superficials de l’oceà a tot el món entre el període de juny del 2005 fins a desembre de 2007 fet per la NASA.

Aquesta visualització és producte de models molt complexos que volen entendre el clima i l’oceà. En aquests models es sintetitzen les dades que es prenen in situ i de satèl·lit dels oceans del món i del gel marí. Imagineu la quantitat de dades que hi ha sintetitzades ja que la resolució de l’animació permet veure els remolins oceànics que transporten la calor i el carboni als oceans.

Però, sabeu què? L’objectiu d’avui no és la ciència, ni l’objectiu del vídeo és fer càlculs. No. La visualització no inclou una narració ni anotacions ni explicaré com s’han fet els models, perquè l’objectiu del vídeo és utilitzar les dades de flux de l’oceà per crear una experiència simple, artística i gaudir-la.

Visualitzeu el món!


4 comments


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s